Ресторант „НЕВЕН“ – гр. Рила е собственост на ЕТ „Чавдар Трайков – Невен 2000“, представлявана от Чавдар Трайков – местен бизнесмен с 20-годишен опит в ресторантьорския и хотелиерски бизнес на територията на Рилската Света Обител.

Ресторант „НЕВЕН – гр. Рила“ е нов, изграден 2016/2017 година и функционира от м. февруари 2017г. Намира се в подножието на скалното светилище „Кръста“ в гр. Рила, в посока н.м. Рилски манастир, вляво от главния път, на границата с р. Рилска. Разполага с капацитет от 100 места на закрито и 11- места на открито – две тераси с навес, едната пред ресторанта, а втората – разположена от източната страна на ресторанта до река Рилска и гледаща към неповторимото Скално светилище „Кръста“ и величествената Рила планина. В непосредствена близост е водопада „Бохемия“ и параклис „Св. Никола“, изграден в скалите.

Благодарение на професионализма и коректността на партньорите и клиентите, колективът на ЕТ „Чавдар Трайков – Невен 2000“ има добър имидж и достойно защитава своя девиз „Доволни клиенти – Добри приятели“